Scurt rezumat – Conferința de lansare a proiectului „Pe Firul Apei”

Cover Image for Scurt rezumat – Conferința de lansare a proiectului „Pe Firul Apei”
Postat pe underNoutăți

La Casa Ianza din Petrosani, sediul Fundației Ianza Art Inter Cultural, a avut loc conferința de lansare a proiectului Pe Firul Apei. Acesta este derulat de Asociația Macaia în parteneriat cu Asociația Urban Lab Valea Jiului, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul conferinței a fost de a prezenta activitățile și direcțiile principale ale proiectului, precum și de a promova bunele practici și de a dezbate modele de bună practică, încurajând comunitatea să se apropie de #râuri. De asemenea, un obiectiv important este accentuarea importanței colaborării între toți actorii implicați.

Ne-am bucurat foarte mult să constatăm că există deschidere și interes spre acest subiect atât din partea societății civile cât și din partea autorităților, care au participat activ la dezbaterea de la finalul conferinței.

Mulțumim invitaților nostrii

Klaus Bierthler – unDAverde , de la care am aflat povestea demersului de amenajare a Canalului Morii din Reghin, abordări și soluții bazate pe natură pentru valorificarea cursurilor de apă în beneficiul comunității locale si a biodiversității.

Loredana Gaiță – Timișoara verde-albastră, ne-a arătat cum canalele de desecare din zona periurbana a Timișoarei, pot deveni funcționale în managementul apei pluviale, cât și atractive pentru comunitate.

Sorin Corici, director al Sistemul Hidrotehnic Independent Petrosani, ne-a vorbit despre rolul, modul de organizare și activitatea Sistemului Hidrotehnic Valea Jiului.

Marin Serban, director al Parcul National Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park care cu pasiune și entuziasm ne-a povestit foarte multe lucruri despre bogățiile naturale ale PNDJ și despre importanța ecosistemelor acvatice.

Photo: Ursu Vlad Adrian

Pe Firul Apei , redescoperind valoarea râurilor pentru comunitate!

www.activecitizensfund.ro și www.eeagrants.org

Active Citizens Fund – Romania Asociatia Macaia urbanlab.vjValea Jiului Implicată


Cover Image for Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Luni, 4 septembrie, am continuat călătoria noastră creativă în cadrul celui de-al treilea atelier de reciclare.☔Vremea nu era prea promițătoare astfel încât să putem desfășura atelierul pe malul pârâului Maleia, așa că la invitația celor de la Salvati Copiii Filiala Hunedoara, ne-am deplasat la centrul de zi, unde am creat împreună cu cei 19 participanți,… Continue reading Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Cover Image for Asa am petrecut noi  O Seara PeFirulApei

Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei

Pe malul pârâului Maleia, unde ne-am relaxat, am socializat, am participat la ateliere, am invățat tehnici creative de reciclare, ne-am imaginat spațiul public altfel, mai atractiv, printr-un panou de plexiglass, mici experimente despre rolul apei în natură, metode dezvoltare personală prin teatru cu @thedreamers, am admirat expoziția cu proiectele de arhitectură din Concursul „pe MALeia”… Continue reading Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei