Scurt rezumat – Conferința de lansare a proiectului „Pe Firul Apei”

Cover Image for Scurt rezumat – Conferința de lansare a proiectului „Pe Firul Apei”
Postat pe underNoutăți

La Casa Ianza din Petrosani, sediul Fundației Ianza Art Inter Cultural, a avut loc conferința de lansare a proiectului Pe Firul Apei. Acesta este derulat de Asociația Macaia în parteneriat cu Asociația Urban Lab Valea Jiului, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul conferinței a fost de a prezenta activitățile și direcțiile principale ale proiectului, precum și de a promova bunele practici și de a dezbate modele de bună practică, încurajând comunitatea să se apropie de #râuri. De asemenea, un obiectiv important este accentuarea importanței colaborării între toți actorii implicați.

Ne-am bucurat foarte mult să constatăm că există deschidere și interes spre acest subiect atât din partea societății civile cât și din partea autorităților, care au participat activ la dezbaterea de la finalul conferinței.

Mulțumim invitaților nostrii

Klaus Bierthler – unDAverde , de la care am aflat povestea demersului de amenajare a Canalului Morii din Reghin, abordări și soluții bazate pe natură pentru valorificarea cursurilor de apă în beneficiul comunității locale si a biodiversității.

Loredana Gaiță – Timișoara verde-albastră, ne-a arătat cum canalele de desecare din zona periurbana a Timișoarei, pot deveni funcționale în managementul apei pluviale, cât și atractive pentru comunitate.

Sorin Corici, director al Sistemul Hidrotehnic Independent Petrosani, ne-a vorbit despre rolul, modul de organizare și activitatea Sistemului Hidrotehnic Valea Jiului.

Marin Serban, director al Parcul National Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park care cu pasiune și entuziasm ne-a povestit foarte multe lucruri despre bogățiile naturale ale PNDJ și despre importanța ecosistemelor acvatice.

Photo: Ursu Vlad Adrian

Pe Firul Apei , redescoperind valoarea râurilor pentru comunitate!

www.activecitizensfund.ro și www.eeagrants.org

Active Citizens Fund – Romania Asociatia Macaia urbanlab.vjValea Jiului Implicată

PeFirulApei


Cover Image for Acțiune de ecologizare a pârâului Aninoasa

Acțiune de ecologizare a pârâului Aninoasa

Pe Firul Apei în Aninoasa noastră, 4 ore, o misiune: igienizarea pârâului Aninoasa! Sâmbătă 15 Iunie, 25 de persoane au arătat că schimbarea poate incepe cu putin, poate incepe strângând 50 de saci de deșeuri din natură. Am lăsat momentan aproximativ 1.2 km de râu Cu Apele Curate. Sigur, nu va fi totul roz de… Continue reading Acțiune de ecologizare a pârâului Aninoasa

Cover Image for EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Urban Lab Valea Jiului caută un creator din sfera muzicii care să se alăture proiectului de #ecoart “Ecolab VJ, Laborator urban de arte și ecologie”! COLOANA SONORĂ A POLUĂRII:CUM POATE ARTA SONORĂ SĂ CONTRIBUIE LA SEMNALAREA ȘI CREȘTEREA CONȘTIENTIZĂRII ASUPRA PROBLEMELOR DE MEDIU DIN VALEA JIULUI?Dacă:– ești/ locuiești în Valea Jiului– ai între 20 și 40 de… Continue reading EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental