S-a lansat Pe Firul Apei: pe MALeia, concurs de soluții deschis echipelor de studenți la arhitectură, urbanism, design, arte plastice sau peisagistică.

Cover Image for S-a lansat Pe Firul Apei: pe MALeia, concurs de soluții deschis echipelor de studenți la arhitectură, urbanism, design, arte plastice sau peisagistică.
Postat pe underNoutăți

Astăzi, 10 iunie, a fost lansat concursul pentru studenți, parte din proiectul Pe Firul Apei derulat de Asociația Macaia împreună cu Asociația Urban Lab Valea Jiului.

Concursul lansează provocarea imaginării și realizării unui concept compozitional și funcțional, de amenajare a unui spațiu de odihnă și recreere, pe malul pârâului Maleia, atât din punct de vedere peisager, design al compozitiilor de plante, cât și din punct de vedere arhitectural, structuri construite, de tip pavilionar, cu caracter temporar, care urmează să fie implementate în practică în vara anului 2023, printr-un proces participativ, cu implicarea rezidenților. Prin intervenție va fi pusă în valoare și fațada dinspre apă a Casei Ianza, posibil fundal pentru organizarea unor evenimente culturale.

În urma jurizării se vor nominaliza trei lucrări, dintre care va fi ales un singur premiu. Acesta va fi în valoare de 2000 EUR. Soluția câștigătoare va fi implementată sub coordonarea echipei elaboratoare, în cadrul unei practici studențești de vară organizată în perioada 24 iulie – 4 august 2023, cu asistență permanentă din partea organizatorului de concurs.

Calendar:

  • 10 iunie lansarea concursului și a temei
  • 17 iunie termen limită întrebări și sesiune online de formare a echipelor
  • 5 iulie predarea proiectelor
  • 7 iulie anunțarea câștigătorilor și comunicarea rezultatelor pe:
  • 24 iulie demararea lucrărilor
  • 4 august inaugurarea amenajării: premiere și expoziție a lucrărilor

Juriul concursului:

  • Diana CULESCU Peisagistă, București
  • Alexandra NAE Urbanistă, București
  • Iris PRESECAN Arhitectă, Petroșani
  • Cristina PURCAR Arhitectă, Cluj-Napoca
  • Marius SILIVĂȘAN Peisagist, Timișoara

Mai multe informații pe pagina dedicată concursului: https://pefirulapei.ro/concurs-pentru-studenti.

PeFirulApei


Cover Image for EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Urban Lab Valea Jiului caută un creator din sfera muzicii care să se alăture proiectului de #ecoart “Ecolab VJ, Laborator urban de arte și ecologie”! COLOANA SONORĂ A POLUĂRII:CUM POATE ARTA SONORĂ SĂ CONTRIBUIE LA SEMNALAREA ȘI CREȘTEREA CONȘTIENTIZĂRII ASUPRA PROBLEMELOR DE MEDIU DIN VALEA JIULUI?Dacă:– ești/ locuiești în Valea Jiului– ai între 20 și 40 de… Continue reading EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023

Activitățile proiectului pilot 𝗣𝗲 𝗙𝗶𝗿𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗲𝗶 au fost încheiate cu succes anul acesta de Asociațiile Macaia și Urban Lab Valea Jiului | urbanlab.vj, cu perspectivele continuării misiunii pe baza rezultatelor pozitive. Acest proiect pilot a avut ca scop implicarea comunității locale în acțiuni de creșterea gradului de conștientizare și dezvoltarea simțului responsabilității în ceea ce… Continue reading Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023