S-a lansat Pe Firul Apei: pe MALeia, concurs de soluții deschis echipelor de studenți la arhitectură, urbanism, design, arte plastice sau peisagistică.

Cover Image for S-a lansat Pe Firul Apei: pe MALeia, concurs de soluții deschis echipelor de studenți la arhitectură, urbanism, design, arte plastice sau peisagistică.
Postat pe underNoutăți

Astăzi, 10 iunie, a fost lansat concursul pentru studenți, parte din proiectul Pe Firul Apei derulat de Asociația Macaia împreună cu Asociația Urban Lab Valea Jiului.

Concursul lansează provocarea imaginării și realizării unui concept compozitional și funcțional, de amenajare a unui spațiu de odihnă și recreere, pe malul pârâului Maleia, atât din punct de vedere peisager, design al compozitiilor de plante, cât și din punct de vedere arhitectural, structuri construite, de tip pavilionar, cu caracter temporar, care urmează să fie implementate în practică în vara anului 2023, printr-un proces participativ, cu implicarea rezidenților. Prin intervenție va fi pusă în valoare și fațada dinspre apă a Casei Ianza, posibil fundal pentru organizarea unor evenimente culturale.

În urma jurizării se vor nominaliza trei lucrări, dintre care va fi ales un singur premiu. Acesta va fi în valoare de 2000 EUR. Soluția câștigătoare va fi implementată sub coordonarea echipei elaboratoare, în cadrul unei practici studențești de vară organizată în perioada 24 iulie – 4 august 2023, cu asistență permanentă din partea organizatorului de concurs.

Calendar:

 • 10 iunie lansarea concursului și a temei
 • 17 iunie termen limită întrebări și sesiune online de formare a echipelor
 • 5 iulie predarea proiectelor
 • 7 iulie anunțarea câștigătorilor și comunicarea rezultatelor pe:
 • 24 iulie demararea lucrărilor
 • 4 august inaugurarea amenajării: premiere și expoziție a lucrărilor

Juriul concursului:

 • Diana CULESCU Peisagistă, București
 • Alexandra NAE Urbanistă, București
 • Iris PRESECAN Arhitectă, Petroșani
 • Cristina PURCAR Arhitectă, Cluj-Napoca
 • Marius SILIVĂȘAN Peisagist, Timișoara

Mai multe informații pe pagina dedicată concursului: https://pefirulapei.ro/concurs-pentru-studenti.


Cover Image for Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei

Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei

Pe malul pârâului Maleia, unde ne-am relaxat, am socializat, am participat la ateliere, am invățat tehnici creative de reciclare, ne-am imaginat spațiul public altfel, mai atractiv, printr-un panou de plexiglass, mici experimente despre rolul apei în natură, metode dezvoltare personală prin teatru cu @thedreamers, am admirat expoziția cu proiectele de arhitectură din Concursul „pe MALeia”… Continue reading Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei

Cover Image for Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.

Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.

Săptămâna trecută, am petrecut cateva ore Pe Firul Apei , la Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.Cu mic cu mare, participanții au demonstrat o creativitate extraordinară și au reușit să creeze obiecte drăguțe din pliantele expirate și nefolosite de la supermarketuri. Mulțumim pentru participare și implicare! Fiecare dintre voi a adus o notă… Continue reading Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.