Rezultatele acțiunii de ecologizare a pârâului Maleia!

Cover Image for Rezultatele acțiunii de ecologizare a pârâului Maleia!
Postat pe underEvenimenteNoutăți

Împreună cu 30 de elevi de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Petrosani , 20 de studenți de la Universitatea din Petroșani, angajați ai Apele Române Jiu, SHI Petroșani, EBS- electric- group Parcul Național Defileul Jiului – Defileul Jiului Național Park @primaria.petrosani, Supercom Valea Jiului, University of Petrosani Students’ Union- UPSU Liga Studentilor Universitatii din Petrosani, Asociația Umanitară Kandila, @Crucea Rosie Petroșani Valea Jiului Implicată, Valea Jiului Society, am reușit să colectăm o cantitate impresionantă de deșeuri de pe albia pârâului și de pe malurile acestuia. Printre acestea s-au numărat pet-uri, pungi de plastic, ambalaje hârtie, resturi de materiale provenite din construcții și alte tipuri de deșeuri care poluează acest pârâu. Majoritatea deșeurilor erau contaminate ceea ce a făcut procesul de colectare selectivă mult mai greu.

Efortul comun a aproximativ 90 de voluntari, a dus la adunarea a 1720 kg de deșeuri, un pas mic, dar foarte important pentru un mediu mai curat și mai sănătos pentru comunitatea noastră și pentru habitatul pârâului Maleia.

Mulțumim tuturor celor implicați în această acțiune și celor care sprijină eforturile noastre pentru un mediu curat și sănătos!

Proiectul ”Pe firul apei” este derulat de @Asociația Macaia în parteneriat cu asociația urbanlab.vj cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul său este de a crește gradul de conștientizare și dezvolta simțul responsabilității comunității locale în ceea ce privește cursurile de apă din Petroșani.

🔵 Împreună Pe Firul Apei, redescoperind valoarea râurilor pentru comunitate!

Foto: Ursu Vlad Adrian

🔵 www.activecitizensfund.ro și www.eeagrants.org

🔵 @Active Citizens Fund – Romania

PeFirulApei


Cover Image for EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Urban Lab Valea Jiului caută un creator din sfera muzicii care să se alăture proiectului de #ecoart “Ecolab VJ, Laborator urban de arte și ecologie”! COLOANA SONORĂ A POLUĂRII:CUM POATE ARTA SONORĂ SĂ CONTRIBUIE LA SEMNALAREA ȘI CREȘTEREA CONȘTIENTIZĂRII ASUPRA PROBLEMELOR DE MEDIU DIN VALEA JIULUI?Dacă:– ești/ locuiești în Valea Jiului– ai între 20 și 40 de… Continue reading EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023

Activitățile proiectului pilot 𝗣𝗲 𝗙𝗶𝗿𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗲𝗶 au fost încheiate cu succes anul acesta de Asociațiile Macaia și Urban Lab Valea Jiului | urbanlab.vj, cu perspectivele continuării misiunii pe baza rezultatelor pozitive. Acest proiect pilot a avut ca scop implicarea comunității locale în acțiuni de creșterea gradului de conștientizare și dezvoltarea simțului responsabilității în ceea ce… Continue reading Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023