Rezultatele acțiunii de ecologizare a pârâului Maleia!

Cover Image for Rezultatele acțiunii de ecologizare a pârâului Maleia!
Postat pe underEvenimenteNoutăți

Împreună cu 30 de elevi de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Petrosani , 20 de studenți de la Universitatea din Petroșani, angajați ai Apele Române Jiu, SHI Petroșani, EBS- electric- group Parcul Național Defileul Jiului – Defileul Jiului Național Park @primaria.petrosani, Supercom Valea Jiului, University of Petrosani Students’ Union- UPSU Liga Studentilor Universitatii din Petrosani, Asociația Umanitară Kandila, @Crucea Rosie Petroșani Valea Jiului Implicată, Valea Jiului Society, am reușit să colectăm o cantitate impresionantă de deșeuri de pe albia pârâului și de pe malurile acestuia. Printre acestea s-au numărat pet-uri, pungi de plastic, ambalaje hârtie, resturi de materiale provenite din construcții și alte tipuri de deșeuri care poluează acest pârâu. Majoritatea deșeurilor erau contaminate ceea ce a făcut procesul de colectare selectivă mult mai greu.

Efortul comun a aproximativ 90 de voluntari, a dus la adunarea a 1720 kg de deșeuri, un pas mic, dar foarte important pentru un mediu mai curat și mai sănătos pentru comunitatea noastră și pentru habitatul pârâului Maleia.

Mulțumim tuturor celor implicați în această acțiune și celor care sprijină eforturile noastre pentru un mediu curat și sănătos!

Proiectul ”Pe firul apei” este derulat de @Asociația Macaia în parteneriat cu asociația urbanlab.vj cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul său este de a crește gradul de conștientizare și dezvolta simțul responsabilității comunității locale în ceea ce privește cursurile de apă din Petroșani.

🔵 Împreună Pe Firul Apei, redescoperind valoarea râurilor pentru comunitate!

Foto: Ursu Vlad Adrian

🔵 www.activecitizensfund.ro și www.eeagrants.org

🔵 @Active Citizens Fund – Romania


Cover Image for Asa am petrecut noi  O Seara PeFirulApei

Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei

Pe malul pârâului Maleia, unde ne-am relaxat, am socializat, am participat la ateliere, am invățat tehnici creative de reciclare, ne-am imaginat spațiul public altfel, mai atractiv, printr-un panou de plexiglass, mici experimente despre rolul apei în natură, metode dezvoltare personală prin teatru cu @thedreamers, am admirat expoziția cu proiectele de arhitectură din Concursul „pe MALeia”… Continue reading Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei

Cover Image for Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.

Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.

Săptămâna trecută, am petrecut cateva ore Pe Firul Apei , la Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.Cu mic cu mare, participanții au demonstrat o creativitate extraordinară și au reușit să creeze obiecte drăguțe din pliantele expirate și nefolosite de la supermarketuri. Mulțumim pentru participare și implicare! Fiecare dintre voi a adus o notă… Continue reading Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.