O zi plină de creativitate la “Atelierul de scriere creativă”

Cover Image for O zi plină de creativitate la “Atelierul de scriere creativă”
Postat pe underEvenimente

Ieri, am avut o zi plină de creativitate la “Atelierul de scriere creativă” din cadrul proiectului Pe Firul Apei . Peste 35 de elevi de la Colegiul Naţional de Informatică “Carmen Sylva” Petroşani au învățat metode interactive de comunicare scrisă și au înțeles importanța punerii în postura cititorului pentru a capta interesul acestuia.

Tema finală a atelierului a fost crearea unor mesaje, apeluri la acțiune pentru protecția râurilor și a mediului natural în general. Suntem impresionați de implicarea elevilor, iar mesajele lor despre cum sa fim mai atenti cu râurile și pârâurile, cu natura din jurul nostru, vor fi promovate pe paginile de social media ale proiectului în curând.

Vă invităm să ne urmăriți și să ne sprijiniți în eforturile de a crește conștientizarea și responsabilitatea comunității locale în ceea ce privește râurile din Petroșani si Valea Jiului.

Proiectul ”Pe firul apei” este derulat de Asociația Macaia în parteneriat cu Asociația Urban Lab Valea Jiului, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul său este de a crește gradul de conștientizare și dezvolta simțul responsabilității comunității locale în ceea ce privește cursurile de apă din Petroșani.

Pe Firul Apei , redescoperind valoarea râurilor pentru comunitate!

📷Multumim Ursu Vlad Adrian pentru fotografii !

🔲www.activecitizensfund.ro și www.eeagrants.org


Cover Image for Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Luni, 4 septembrie, am continuat călătoria noastră creativă în cadrul celui de-al treilea atelier de reciclare.☔Vremea nu era prea promițătoare astfel încât să putem desfășura atelierul pe malul pârâului Maleia, așa că la invitația celor de la Salvati Copiii Filiala Hunedoara, ne-am deplasat la centrul de zi, unde am creat împreună cu cei 19 participanți,… Continue reading Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Cover Image for Asa am petrecut noi  O Seara PeFirulApei

Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei

Pe malul pârâului Maleia, unde ne-am relaxat, am socializat, am participat la ateliere, am invățat tehnici creative de reciclare, ne-am imaginat spațiul public altfel, mai atractiv, printr-un panou de plexiglass, mici experimente despre rolul apei în natură, metode dezvoltare personală prin teatru cu @thedreamers, am admirat expoziția cu proiectele de arhitectură din Concursul „pe MALeia”… Continue reading Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei