O zi plină de creativitate la “Atelierul de scriere creativă”

Cover Image for O zi plină de creativitate la “Atelierul de scriere creativă”
Postat pe underEvenimente

Ieri, am avut o zi plină de creativitate la “Atelierul de scriere creativă” din cadrul proiectului Pe Firul Apei . Peste 35 de elevi de la Colegiul Naţional de Informatică “Carmen Sylva” Petroşani au învățat metode interactive de comunicare scrisă și au înțeles importanța punerii în postura cititorului pentru a capta interesul acestuia.

Tema finală a atelierului a fost crearea unor mesaje, apeluri la acțiune pentru protecția râurilor și a mediului natural în general. Suntem impresionați de implicarea elevilor, iar mesajele lor despre cum sa fim mai atenti cu râurile și pârâurile, cu natura din jurul nostru, vor fi promovate pe paginile de social media ale proiectului în curând.

Vă invităm să ne urmăriți și să ne sprijiniți în eforturile de a crește conștientizarea și responsabilitatea comunității locale în ceea ce privește râurile din Petroșani si Valea Jiului.

Proiectul ”Pe firul apei” este derulat de Asociația Macaia în parteneriat cu Asociația Urban Lab Valea Jiului, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul său este de a crește gradul de conștientizare și dezvolta simțul responsabilității comunității locale în ceea ce privește cursurile de apă din Petroșani.

Pe Firul Apei , redescoperind valoarea râurilor pentru comunitate!

📷Multumim Ursu Vlad Adrian pentru fotografii !

🔲www.activecitizensfund.ro și www.eeagrants.org

PeFirulApei


Cover Image for Acțiune de ecologizare a pârâului Aninoasa

Acțiune de ecologizare a pârâului Aninoasa

Pe Firul Apei în Aninoasa noastră, 4 ore, o misiune: igienizarea pârâului Aninoasa! Sâmbătă 15 Iunie, 25 de persoane au arătat că schimbarea poate incepe cu putin, poate incepe strângând 50 de saci de deșeuri din natură. Am lăsat momentan aproximativ 1.2 km de râu Cu Apele Curate. Sigur, nu va fi totul roz de… Continue reading Acțiune de ecologizare a pârâului Aninoasa

Cover Image for EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Urban Lab Valea Jiului caută un creator din sfera muzicii care să se alăture proiectului de #ecoart “Ecolab VJ, Laborator urban de arte și ecologie”! COLOANA SONORĂ A POLUĂRII:CUM POATE ARTA SONORĂ SĂ CONTRIBUIE LA SEMNALAREA ȘI CREȘTEREA CONȘTIENTIZĂRII ASUPRA PROBLEMELOR DE MEDIU DIN VALEA JIULUI?Dacă:– ești/ locuiești în Valea Jiului– ai între 20 și 40 de… Continue reading EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental