Excursie educativă „Pe Firul Apei” cu elevii voluntari la Crucea Roșie Petroșani

Cover Image for Excursie educativă „Pe Firul Apei” cu elevii voluntari la Crucea Roșie Petroșani
Postat pe underEvenimente

Excursiile educative cu Istvan, biologul nostru, sunt întradevăr experiențe fascinante! Alături de elevii voluntari la @Crucea Roșie Petroșani, am explorat fauna acvatică a pârâului Maleia, în zona Pieței Centrale prinzând și identificând 2 specii de pești, insecte și alte viețuitoare, am studiat caracteristicile lor și bineînțeles i-am eliberat înapoi să-și urmeze firul vieții.
Pe lângă acestea, am învățat lucruri valoroase despre faptul că abundența și diversitatea atât a speciilor de pești cât și a insectelor, indică un anumit nivel de calitate a apei. Ne-am regrupat ulterior la o masă rotundă, la Casa Ianza, unde Istvan a ținut o prezentare emoționantă despre legătura dintre apă și viață și am discutat despre ce am găsit în teren.
Acțiunile noastre negative asupra cursurilor de apă au impact direct asupra biodiversității. Este timpul ca locuitorii Petroșaniului și a Văii Jiului să devină responsabili, pentru a proteja aceste ecosisteme prețioase!

PS. str. Morii, situată pe malul pârâului Maleia, în zona Pieței Centrale din Petroșani, este o zona superbă, cu un potențial uriaș în a oferi locuitorilor o alternativă pentru relaxare, popas de scurță durată și tranzit pietonal, ferită de traficul aglomerat al orașului.

Mulțumim din nou Ursu Vlad Adrian pentru momentele surprinse in imagini !

Proiectul Pe Firul Apei este derulat de @Asociația Macaia în parteneriat cu Asociația Urban Lab Valea Jiului cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul său este de a crește gradul de conștientizare și dezvolta simțul responsabilității comunității locale în ceea ce privește cursurile de apă din Petroșani.

PeFirulApei


Cover Image for EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Urban Lab Valea Jiului caută un creator din sfera muzicii care să se alăture proiectului de #ecoart “Ecolab VJ, Laborator urban de arte și ecologie”! COLOANA SONORĂ A POLUĂRII:CUM POATE ARTA SONORĂ SĂ CONTRIBUIE LA SEMNALAREA ȘI CREȘTEREA CONȘTIENTIZĂRII ASUPRA PROBLEMELOR DE MEDIU DIN VALEA JIULUI?Dacă:– ești/ locuiești în Valea Jiului– ai între 20 și 40 de… Continue reading EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023

Activitățile proiectului pilot 𝗣𝗲 𝗙𝗶𝗿𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗲𝗶 au fost încheiate cu succes anul acesta de Asociațiile Macaia și Urban Lab Valea Jiului | urbanlab.vj, cu perspectivele continuării misiunii pe baza rezultatelor pozitive. Acest proiect pilot a avut ca scop implicarea comunității locale în acțiuni de creșterea gradului de conștientizare și dezvoltarea simțului responsabilității în ceea ce… Continue reading Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023