Excursie educativă „Pe Firul Apei” cu elevii voluntari la Crucea Roșie Petroșani

Cover Image for Excursie educativă „Pe Firul Apei” cu elevii voluntari la Crucea Roșie Petroșani
Postat pe underEvenimente

Excursiile educative cu Istvan, biologul nostru, sunt întradevăr experiențe fascinante! Alături de elevii voluntari la @Crucea Roșie Petroșani, am explorat fauna acvatică a pârâului Maleia, în zona Pieței Centrale prinzând și identificând 2 specii de pești, insecte și alte viețuitoare, am studiat caracteristicile lor și bineînțeles i-am eliberat înapoi să-și urmeze firul vieții.
Pe lângă acestea, am învățat lucruri valoroase despre faptul că abundența și diversitatea atât a speciilor de pești cât și a insectelor, indică un anumit nivel de calitate a apei. Ne-am regrupat ulterior la o masă rotundă, la Casa Ianza, unde Istvan a ținut o prezentare emoționantă despre legătura dintre apă și viață și am discutat despre ce am găsit în teren.
Acțiunile noastre negative asupra cursurilor de apă au impact direct asupra biodiversității. Este timpul ca locuitorii Petroșaniului și a Văii Jiului să devină responsabili, pentru a proteja aceste ecosisteme prețioase!

PS. str. Morii, situată pe malul pârâului Maleia, în zona Pieței Centrale din Petroșani, este o zona superbă, cu un potențial uriaș în a oferi locuitorilor o alternativă pentru relaxare, popas de scurță durată și tranzit pietonal, ferită de traficul aglomerat al orașului.

Mulțumim din nou Ursu Vlad Adrian pentru momentele surprinse in imagini !

Proiectul Pe Firul Apei este derulat de @Asociația Macaia în parteneriat cu Asociația Urban Lab Valea Jiului cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul său este de a crește gradul de conștientizare și dezvolta simțul responsabilității comunității locale în ceea ce privește cursurile de apă din Petroșani.


Cover Image for Asa am petrecut noi  O Seara PeFirulApei

Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei

Pe malul pârâului Maleia, unde ne-am relaxat, am socializat, am participat la ateliere, am invățat tehnici creative de reciclare, ne-am imaginat spațiul public altfel, mai atractiv, printr-un panou de plexiglass, mici experimente despre rolul apei în natură, metode dezvoltare personală prin teatru cu @thedreamers, am admirat expoziția cu proiectele de arhitectură din Concursul „pe MALeia”… Continue reading Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei

Cover Image for Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.

Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.

Săptămâna trecută, am petrecut cateva ore Pe Firul Apei , la Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.Cu mic cu mare, participanții au demonstrat o creativitate extraordinară și au reușit să creeze obiecte drăguțe din pliantele expirate și nefolosite de la supermarketuri. Mulțumim pentru participare și implicare! Fiecare dintre voi a adus o notă… Continue reading Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.