Excursie educativă „Pe Firul Apei”

Cover Image for Excursie educativă „Pe Firul Apei”
Postat pe underEvenimente

Dăm startul la înscrierile pentru excursia educativă pe firul pârâului Maleia, activitate în cadrul proiectului Pe Firul Apei.

În data de 17 Iunie, vă invităm să vă alăturați unei experiențe captivante pe firul pârâului Maleia. Împreună cu un biolog experimentat, vom explora albia și vom descoperi speciile de pești, insecte și alte viețuitoare care încă își găsesc habitatul aici.

Ce vom învăța ?

Identificarea speciilor de pești, insecte și alte viețuitoare care trăiesc în pârâu.

Detalii despre importanța acestor specii în ecosistem.

Modul în care interacționează una cu alta și cum sunt influențate de activitățile umane.

Cum putem proteja și conserva aceste specii și cursurile de apă în comunitatea noastră

Înscrie-te acum! Completează formularul de participare: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfx3qFIEhA…/viewform… pentru a beneficia de această experiență educativă și captivantă!

Ne adresăm în mod special tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, dar toți cei interesați sunt bineveniți să se alăture. Numărul de locuri este limitat, așa că nu ezita să-ți rezervi locul cât mai curând posibil.

Data: 17 Iunie

Locație: Pârâul Maleia, Casa Ianza, str. Timișoara, nr.1,Petroșani

Ora: 10:00

Te așteptăm cu nerăbdare să explorăm împreună pârâul Maleia și să învățăm despre importanța viețuitoarelor și a cursurilor de apă!

Proiectul ”Pe firul apei” este derulat de @Asociația Macaia în parteneriat cu Asociația urbanlab.vj cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul său este de a crește gradul de conștientizare și dezvolta simțul responsabilității comunității locale în ceea ce privește cursurile de apă din Petroșani.

PeFirulApei


Cover Image for Acțiune de ecologizare a pârâului Aninoasa

Acțiune de ecologizare a pârâului Aninoasa

Pe Firul Apei în Aninoasa noastră, 4 ore, o misiune: igienizarea pârâului Aninoasa! Sâmbătă 15 Iunie, 25 de persoane au arătat că schimbarea poate incepe cu putin, poate incepe strângând 50 de saci de deșeuri din natură. Am lăsat momentan aproximativ 1.2 km de râu Cu Apele Curate. Sigur, nu va fi totul roz de… Continue reading Acțiune de ecologizare a pârâului Aninoasa

Cover Image for EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Urban Lab Valea Jiului caută un creator din sfera muzicii care să se alăture proiectului de #ecoart “Ecolab VJ, Laborator urban de arte și ecologie”! COLOANA SONORĂ A POLUĂRII:CUM POATE ARTA SONORĂ SĂ CONTRIBUIE LA SEMNALAREA ȘI CREȘTEREA CONȘTIENTIZĂRII ASUPRA PROBLEMELOR DE MEDIU DIN VALEA JIULUI?Dacă:– ești/ locuiești în Valea Jiului– ai între 20 și 40 de… Continue reading EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental