Excursie educativă

Cover Image for Excursie educativă
Postat pe underEvenimente

Excursia educativă cu Istvan, biologul nostru, a fost absolut uimitoare! 17 persoane s-au alăturat aventurii noastre, în care am explorat fauna acvatică a pârâului Maleia.
De data aceasta am explorat un traseu mai lung, pornind de la Casa Ianza și urmărind malurile Jiului de Est și Cartierul Colonie, până la gura de vărsare a pârâului Maleia, unde am savurat priveliștile și am descoperit un număr mai mare de specii pești și insecte fascinante, comparativ cu zona urbană. 🏞️ Apoi, am străbătut peisaje mai puțin cunoscute, dar accesibile, de-a lungul pârâului, până la întoarcerea la Casa Ianza, unde am avut o masă rotundă pentru a discuta despre importanța râurilor și pentru a împărtăși concluziile vizitei noastre în teren. A fost o sesiune plină de întrebări și răspunsuri.
Aceste mini excursii educative ne oferă oportunitatea de a învăța într-un mod practic și de a conștientiza importanța protejării și conservării resurselor acvatice.
Am învățat că existența și diversitatea speciilor de pești și insecte ne indica implicit și nivelul de calitate a apei. Acțiunile noastre negative asupra cursurilor de apă afectează direct biodiversitatea. A fost o experiență minunată!

PeFirulApei


Cover Image for EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Urban Lab Valea Jiului caută un creator din sfera muzicii care să se alăture proiectului de #ecoart “Ecolab VJ, Laborator urban de arte și ecologie”! COLOANA SONORĂ A POLUĂRII:CUM POATE ARTA SONORĂ SĂ CONTRIBUIE LA SEMNALAREA ȘI CREȘTEREA CONȘTIENTIZĂRII ASUPRA PROBLEMELOR DE MEDIU DIN VALEA JIULUI?Dacă:– ești/ locuiești în Valea Jiului– ai între 20 și 40 de… Continue reading EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023

Activitățile proiectului pilot 𝗣𝗲 𝗙𝗶𝗿𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗲𝗶 au fost încheiate cu succes anul acesta de Asociațiile Macaia și Urban Lab Valea Jiului | urbanlab.vj, cu perspectivele continuării misiunii pe baza rezultatelor pozitive. Acest proiect pilot a avut ca scop implicarea comunității locale în acțiuni de creșterea gradului de conștientizare și dezvoltarea simțului responsabilității în ceea ce… Continue reading Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023