Excursie educativă

Cover Image for Excursie educativă
Postat pe underEvenimente

Excursia educativă cu Istvan, biologul nostru, a fost absolut uimitoare! 17 persoane s-au alăturat aventurii noastre, în care am explorat fauna acvatică a pârâului Maleia.
De data aceasta am explorat un traseu mai lung, pornind de la Casa Ianza și urmărind malurile Jiului de Est și Cartierul Colonie, până la gura de vărsare a pârâului Maleia, unde am savurat priveliștile și am descoperit un număr mai mare de specii pești și insecte fascinante, comparativ cu zona urbană. 🏞️ Apoi, am străbătut peisaje mai puțin cunoscute, dar accesibile, de-a lungul pârâului, până la întoarcerea la Casa Ianza, unde am avut o masă rotundă pentru a discuta despre importanța râurilor și pentru a împărtăși concluziile vizitei noastre în teren. A fost o sesiune plină de întrebări și răspunsuri.
Aceste mini excursii educative ne oferă oportunitatea de a învăța într-un mod practic și de a conștientiza importanța protejării și conservării resurselor acvatice.
Am învățat că existența și diversitatea speciilor de pești și insecte ne indica implicit și nivelul de calitate a apei. Acțiunile noastre negative asupra cursurilor de apă afectează direct biodiversitatea. A fost o experiență minunată!

PeFirulApei


Cover Image for Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Luni, 4 septembrie, am continuat călătoria noastră creativă în cadrul celui de-al treilea atelier de reciclare.☔Vremea nu era prea promițătoare astfel încât să putem desfășura atelierul pe malul pârâului Maleia, așa că la invitația celor de la Salvati Copiii Filiala Hunedoara, ne-am deplasat la centrul de zi, unde am creat împreună cu cei 19 participanți,… Continue reading Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Cover Image for Asa am petrecut noi  O Seara PeFirulApei

Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei

Pe malul pârâului Maleia, unde ne-am relaxat, am socializat, am participat la ateliere, am invățat tehnici creative de reciclare, ne-am imaginat spațiul public altfel, mai atractiv, printr-un panou de plexiglass, mici experimente despre rolul apei în natură, metode dezvoltare personală prin teatru cu @thedreamers, am admirat expoziția cu proiectele de arhitectură din Concursul „pe MALeia”… Continue reading Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei