Excursie educativă

Cover Image for Excursie educativă
Postat pe underEvenimente

Excursia educativă cu Istvan, biologul nostru, a fost absolut uimitoare! 17 persoane s-au alăturat aventurii noastre, în care am explorat fauna acvatică a pârâului Maleia.
De data aceasta am explorat un traseu mai lung, pornind de la Casa Ianza și urmărind malurile Jiului de Est și Cartierul Colonie, până la gura de vărsare a pârâului Maleia, unde am savurat priveliștile și am descoperit un număr mai mare de specii pești și insecte fascinante, comparativ cu zona urbană. 🏞️ Apoi, am străbătut peisaje mai puțin cunoscute, dar accesibile, de-a lungul pârâului, până la întoarcerea la Casa Ianza, unde am avut o masă rotundă pentru a discuta despre importanța râurilor și pentru a împărtăși concluziile vizitei noastre în teren. A fost o sesiune plină de întrebări și răspunsuri.
Aceste mini excursii educative ne oferă oportunitatea de a învăța într-un mod practic și de a conștientiza importanța protejării și conservării resurselor acvatice.
Am învățat că existența și diversitatea speciilor de pești și insecte ne indica implicit și nivelul de calitate a apei. Acțiunile noastre negative asupra cursurilor de apă afectează direct biodiversitatea. A fost o experiență minunată!


Cover Image for Asa am petrecut noi  O Seara PeFirulApei

Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei

Pe malul pârâului Maleia, unde ne-am relaxat, am socializat, am participat la ateliere, am invățat tehnici creative de reciclare, ne-am imaginat spațiul public altfel, mai atractiv, printr-un panou de plexiglass, mici experimente despre rolul apei în natură, metode dezvoltare personală prin teatru cu @thedreamers, am admirat expoziția cu proiectele de arhitectură din Concursul „pe MALeia”… Continue reading Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei

Cover Image for Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.

Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.

Săptămâna trecută, am petrecut cateva ore Pe Firul Apei , la Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.Cu mic cu mare, participanții au demonstrat o creativitate extraordinară și au reușit să creeze obiecte drăguțe din pliantele expirate și nefolosite de la supermarketuri. Mulțumim pentru participare și implicare! Fiecare dintre voi a adus o notă… Continue reading Atelierul de reciclare, o activitate relaxantă și creativă.