EcoLab VJ | Conferință de lansare și dezbatere

Cover Image for EcoLab VJ | Conferință de lansare și dezbatere
Postat pe underEcoLab

Un nou proiect coordonat de Asociația Urbanlab VJ și #cofinanțatdeAFCN demarează luna aceasta, alături de parteneri locali și noi aliați din țară:

🎨🌿E C O L A B V J – laborator de arte și ecologie –

> 𝗿𝗲𝗱𝗲𝘀𝗰𝗼𝗽𝗲𝗿𝗶𝗺 𝗽𝗲𝗶𝘀𝗮𝗷𝘂𝗹 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗺𝗶𝗷𝗹𝗼𝗮𝗰𝗲 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲
> 𝗮𝗻𝗶𝗺ă𝗺 𝘀𝗽𝗮ț𝗶𝘂𝗹 𝘂𝗿𝗯𝗮𝗻 𝗱𝗶𝗻 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗝𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗮𝗿𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿-𝘀𝗲𝗺𝗻𝗮𝗹
> 𝗶𝗺𝗮𝗴𝗶𝗻ă𝗺 𝘂𝗻 𝘃𝗶𝗶𝘁𝗼𝗿 𝗰𝘂 𝗺𝗮𝗶 𝗽𝘂ț𝗶𝗻𝗲 𝗱𝗲ș𝗲𝘂𝗿𝗶 ș𝗶 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁ă 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲

Vă așteptăm la lansarea proiectului, care are loc pe 26 martie, de la ora 17, în sala Artelier a Teatrului Dramatic “I.D. Sîrbu” din Petroșani – gazdă și partener principal al proiectului.

Sunteți invitați să descoperiți tot ce punem la cale în laboratorul nostru interdisciplinar, care se va desfășura pentru următoarele 9 luni în locații partenere (Teatru, școli, licee, Universitate), precum și în aer liber, alături de artiști și practicieni din discipline diferite: geologie, peisagistică, urbanism, teatru, dans, performance, arte vizuale!

***

Programul evenimentului de lansare:

💠De la 17:00 – prezentarea proiectului ”EcoLab VJ – laborator urban de arte și ecologie”: ce ne propunem, cu cine și pentru cine lucrăm, care sunt acțiunile și rezultatele așteptate ale proiectului.
💠17.30 – bune practici: am invitat o serie de vorbitori care să ne aducă modele de creație, inițiative și demersuri din sfera ecoart din țară și din străinătate.
💠De la 18:00 așteptăm cu interes intervențiile voastre în cadrul dezbaterii puse la cale: Care e locul/ rolul artelor și educației în semnalarea problemelor de mediu?

***

Urban.Lab este o asociaţie non-guvernamentală, non-profit, independentă, înființată în 2019, parte din Coaliția Valea Jiului Implicată. Are ca domeniu de activitate protecția și îmbunătățirea mediului natural și construit din zonă prin activare comunitară.

Proiectul ”EcoLab VJ – laborator urban de arte și ecologie” își propune să pună în lumină relația locuitorilor din Valea Jiului cu peisajul cultural- natural și construit prin artă participativă.
Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

#ecolab #naturasiartaurbana #urbanlabvaleajiului #valeajiului #interdisciplinar #artesiecologie

PeFirulApei


Cover Image for EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Urban Lab Valea Jiului caută un creator din sfera muzicii care să se alăture proiectului de #ecoart “Ecolab VJ, Laborator urban de arte și ecologie”! COLOANA SONORĂ A POLUĂRII:CUM POATE ARTA SONORĂ SĂ CONTRIBUIE LA SEMNALAREA ȘI CREȘTEREA CONȘTIENTIZĂRII ASUPRA PROBLEMELOR DE MEDIU DIN VALEA JIULUI?Dacă:– ești/ locuiești în Valea Jiului– ai între 20 și 40 de… Continue reading EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023

Activitățile proiectului pilot 𝗣𝗲 𝗙𝗶𝗿𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗲𝗶 au fost încheiate cu succes anul acesta de Asociațiile Macaia și Urban Lab Valea Jiului | urbanlab.vj, cu perspectivele continuării misiunii pe baza rezultatelor pozitive. Acest proiect pilot a avut ca scop implicarea comunității locale în acțiuni de creșterea gradului de conștientizare și dezvoltarea simțului responsabilității în ceea ce… Continue reading Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023