Conferința/atelier de lucru – Coridoare ecologice în Valea Jiului

Cover Image for Conferința/atelier de lucru – Coridoare ecologice în Valea Jiului
Postat pe underEvenimente

La Universitatea din Petroșani (Sala de conferințe a Bibliotecii) va avea loc vineri, 10 martie, ora 10, conferința/atelierul 𝗖𝗼𝗿𝗶𝗱𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗰𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰𝗲 𝗶̂𝗻 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗝𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶. Rolul acestei activități este de a pune bazele unui parteneriat între entitățile publice și private din zonă (mediul academic, autorități publice locale autorități cu rol de management al apelor și al ariilor naturale protejate, mediul de afaceri și mediul ONG) în vederea implementării unui proiect integrat în cadrul Programului Dezvoltare Durabilă (PDD) 2021-2027.

Îl vom avea ca invitat pe Georg Hermannsdorfer, autor al cărții ”Renaturierung von Fliessgewassern”, care va vorbi în deschidere despre transformarea cursurilor de apă în coridoare ecologice. Acesta are experiența de peste 30 de ani în proiecte pentru renaturarea cursurilor de apă din Germania.

Conferința/atelierul 𝗖𝗼𝗿𝗶𝗱𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗰𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰𝗲 𝗶̂𝗻 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗝𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 are și rolul de seminar de diseminare a progresului proiectului Pe Firul Apei . Acesta este derulat de Asociatia Macaia în parteneriat cu Urban Lab Valea Jiului (urbanlab.vj), asociație membră a coaliției Valea Jiului Implicată, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Pe Firul Apei , redescoperind valoarea râurilor pentru comunitate!


Cover Image for Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Luni, 4 septembrie, am continuat călătoria noastră creativă în cadrul celui de-al treilea atelier de reciclare.☔Vremea nu era prea promițătoare astfel încât să putem desfășura atelierul pe malul pârâului Maleia, așa că la invitația celor de la Salvati Copiii Filiala Hunedoara, ne-am deplasat la centrul de zi, unde am creat împreună cu cei 19 participanți,… Continue reading Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Cover Image for Asa am petrecut noi  O Seara PeFirulApei

Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei

Pe malul pârâului Maleia, unde ne-am relaxat, am socializat, am participat la ateliere, am invățat tehnici creative de reciclare, ne-am imaginat spațiul public altfel, mai atractiv, printr-un panou de plexiglass, mici experimente despre rolul apei în natură, metode dezvoltare personală prin teatru cu @thedreamers, am admirat expoziția cu proiectele de arhitectură din Concursul „pe MALeia”… Continue reading Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei