Conferința/atelier de lucru – Coridoare ecologice în Valea Jiului

Cover Image for Conferința/atelier de lucru – Coridoare ecologice în Valea Jiului
Postat pe underEvenimente

La Universitatea din Petroșani (Sala de conferințe a Bibliotecii) va avea loc vineri, 10 martie, ora 10, conferința/atelierul 𝗖𝗼𝗿𝗶𝗱𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗰𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰𝗲 𝗶̂𝗻 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗝𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶. Rolul acestei activități este de a pune bazele unui parteneriat între entitățile publice și private din zonă (mediul academic, autorități publice locale autorități cu rol de management al apelor și al ariilor naturale protejate, mediul de afaceri și mediul ONG) în vederea implementării unui proiect integrat în cadrul Programului Dezvoltare Durabilă (PDD) 2021-2027.

Îl vom avea ca invitat pe Georg Hermannsdorfer, autor al cărții ”Renaturierung von Fliessgewassern”, care va vorbi în deschidere despre transformarea cursurilor de apă în coridoare ecologice. Acesta are experiența de peste 30 de ani în proiecte pentru renaturarea cursurilor de apă din Germania.

Conferința/atelierul 𝗖𝗼𝗿𝗶𝗱𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗰𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰𝗲 𝗶̂𝗻 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗝𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 are și rolul de seminar de diseminare a progresului proiectului Pe Firul Apei . Acesta este derulat de Asociatia Macaia în parteneriat cu Urban Lab Valea Jiului (urbanlab.vj), asociație membră a coaliției Valea Jiului Implicată, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Pe Firul Apei , redescoperind valoarea râurilor pentru comunitate!

PeFirulApei


Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023

Activitățile proiectului pilot 𝗣𝗲 𝗙𝗶𝗿𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗲𝗶 au fost încheiate cu succes anul acesta de Asociațiile Macaia și Urban Lab Valea Jiului | urbanlab.vj, cu perspectivele continuării misiunii pe baza rezultatelor pozitive. Acest proiect pilot a avut ca scop implicarea comunității locale în acțiuni de creșterea gradului de conștientizare și dezvoltarea simțului responsabilității în ceea ce… Continue reading Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023

Cover Image for EcoLab VJ | Conferință de lansare și dezbatere

EcoLab VJ | Conferință de lansare și dezbatere

Un nou proiect coordonat de Asociația Urbanlab VJ și #cofinanțatdeAFCN demarează luna aceasta, alături de parteneri locali și noi aliați din țară: E C O L A B V J – laborator de arte și ecologie – > 𝗿𝗲𝗱𝗲𝘀𝗰𝗼𝗽𝗲𝗿𝗶𝗺 𝗽𝗲𝗶𝘀𝗮𝗷𝘂𝗹 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗺𝗶𝗷𝗹𝗼𝗮𝗰𝗲 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲> 𝗮𝗻𝗶𝗺ă𝗺 𝘀𝗽𝗮ț𝗶𝘂𝗹 𝘂𝗿𝗯𝗮𝗻 𝗱𝗶𝗻 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗝𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗮𝗿𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿-𝘀𝗲𝗺𝗻𝗮𝗹> 𝗶𝗺𝗮𝗴𝗶𝗻ă𝗺 𝘂𝗻 𝘃𝗶𝗶𝘁𝗼𝗿 𝗰𝘂… Continue reading EcoLab VJ | Conferință de lansare și dezbatere