A avut loc conferința de lansare a proiectului Pe Firul Apei

Cover Image for A avut loc conferința de lansare a proiectului Pe Firul Apei
Postat pe underEvenimente

În 17 ianuarie 2023, la Casa Ianza din Petrosani, sediul Fundației Ianza Art Inter Cultural, a avut loc conferința de lansare a proiectului Pe Firul Apei. Acesta este derulat de Asociația Macaia în parteneriat cu Asociația Urban Lab Valea Jiului, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul conferinței a fost de a prezenta activitățile și direcțiile principale ale proiectului, precum și de a promova bunele practici și de a dezbate modele de bună practică, încurajând comunitatea să se apropie de râuri. De asemenea, un obiectiv important este accentuarea importanței colaborării între toți actorii implicați.

Ne-am bucurat foarte mult să constatăm că există deschidere și interes spre acest subiect atât din partea societății civile cât și din partea autorităților, care au participat activ la dezbaterea de la finalul conferinței.

Invitati:

💧@Klaus Bierthler – unDAverde , de la care am aflat povestea demersului de amenajare a Canalului Morii din Reghin, abordări și soluții bazate pe natură pentru valorificarea cursurilor de apă în beneficiul comunității locale si a biodiversității.

💧Loredana Gaiță – Timișoara verde-albastră, ne-a arătat cum canalele de desecare din zona periurbana a Timișoarei, pot deveni funcționale în managementul apei pluviale, cât și atractive pentru comunitate.

💧Sorin Corici, director al Sistemul Hidrotehnic Independent Petrosani, ne-a vorbit despre rolul, modul de organizare și activitatea Sistemului Hidrotehnic Valea Jiului.

💧Marin Serban, director al Parcul National Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park care cu pasiune și entuziasm ne-a povestit foarte multe lucruri despre bogățiile naturale ale PNDJ și despre importanța ecosistemelor acvatice.

Printre participanții la conferință s-au aflat membrii ai societății civile, mediului ONG si mediului privat, reprezentanți ai institutiilor publice locale, printre care Primăria Municipiului Petroșani, Protecția Mediului Petroșani, Sistemul Hidrotehnic Independent Petrosani Primăria Municipiului Vulcan, Primaria orasului Petrila și Asociația de Dezvoltare Integrată Valea Jiului.

Pe Firul Apei , redescoperind valoarea râurilor pentru comunitate!

www.activecitizensfund.ro și www.eeagrants.org

Active Citizens Fund – Romania Asociatia Macaia urbanlab.vj Valea Jiului Implicată

Photo: Ursu Vlad Adrian

PeFirulApei


Cover Image for EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Urban Lab Valea Jiului caută un creator din sfera muzicii care să se alăture proiectului de #ecoart “Ecolab VJ, Laborator urban de arte și ecologie”! COLOANA SONORĂ A POLUĂRII:CUM POATE ARTA SONORĂ SĂ CONTRIBUIE LA SEMNALAREA ȘI CREȘTEREA CONȘTIENTIZĂRII ASUPRA PROBLEMELOR DE MEDIU DIN VALEA JIULUI?Dacă:– ești/ locuiești în Valea Jiului– ai între 20 și 40 de… Continue reading EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023

Activitățile proiectului pilot 𝗣𝗲 𝗙𝗶𝗿𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗲𝗶 au fost încheiate cu succes anul acesta de Asociațiile Macaia și Urban Lab Valea Jiului | urbanlab.vj, cu perspectivele continuării misiunii pe baza rezultatelor pozitive. Acest proiect pilot a avut ca scop implicarea comunității locale în acțiuni de creșterea gradului de conștientizare și dezvoltarea simțului responsabilității în ceea ce… Continue reading Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023