Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023

Cover Image for Proiectul pe Pe Firul Apei incheie cu succes activitatea în 2023
Postat pe underEvenimenteNoutăți

Activitățile proiectului pilot 𝗣𝗲 𝗙𝗶𝗿𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗲𝗶 au fost încheiate cu succes anul acesta de Asociațiile Macaia și Urban Lab Valea Jiului | urbanlab.vj, cu perspectivele continuării misiunii pe baza rezultatelor pozitive.

Acest proiect pilot a avut ca scop implicarea comunității locale în acțiuni de creșterea gradului de conștientizare și dezvoltarea simțului responsabilității în ceea ce privește cursurile de apă din Petroșani. În baza rezultatelor pozitive obținute până acum, ne bucurăm că toți cei implicați doresc continuarea proiectului 𝗣𝗲 𝗙𝗶𝗿𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗲𝗶 în următorii ani, cu scopul de a construi o comunitate mai conștientă și responsabilă în ceea ce privește gestionarea și protejarea si valorificarea cursurilor de apă din Valea Jiului.

Principalele rezultate ale proiectului includ:
🟢 Conferința de lansare a proiectului pilot
Acest eveniment de deschidere a avut ca scop informarea cu privire la activitățile proiectului și consolidarea dialogului cu toți partenerii și ceilalți factori implicați. În cadrul conferinței au fost prezentate direcțiile principale ale proiectului și au fost discutate modelele de bună practică pentru a crește apropierea comunității față de râuri și a accentua rolul tuturor părților implicate importanța colaborării acestora.
🟢 Amenajarea Zonei Pavilionare de Relaxare
Prin intermediul concursului studențesc “pe MALeia”, proiectul a contribuit la transformarea unei zone publice neutilizate și inaccesibile într-un spațiu atractiv de odihnă și recreere de pe malul pârâului Maleia. Această inițiativă a fost realizată cu ajutorul unei echipe de studenți, voluntari locali și cu sprijinul autorităților locale și Apele Române Jiu.
🟢 Implicarea Comunității Locale
Proiectul a încurajat implicarea activă a locuitorilor din Petroșani, în special a populației tinere 14-35 ani, elevi si studenti, în acțiuni de ecologizare, excursii de identificare a faunei și florei pârâului Maleia, ateliere cu tematici specifice și concursuri.
🟢 Creșterea Conștientizării Comunității
Prin evenimente cum ar fi expoziții cu proiecte de arhitectură, discuții despre importanța apei în natură, ateliere si campanii creative cu elevii din licee, proiectul a contribuit la creșterea nivelului de conștientizare în comunitate cu privire la importanța protejării resurselor hidrografice din Petrosani
🟢 Conferința de încheiere a proiectului pilot
În cadrul conferinței de presă de au fost prezentate publicului larg rezultatele proiectului, având în vedere cu precădere replicabilitatea, sustenabilitatea și rolul major al finanțării în implementarea cu succes a proiectului alături de parteneri. Ne bucurăm de participarea domnului Sorin Corici, director Apele Române Jiu – SHI Petroșani.

Prin intermediul acestuia a fost încurajată implicarea activă a peste 300 de elevi, studenți si tineri cu varsta cuprinsa intre 14 – 35 ani din Municipiul Petroșani și nu numai, în acțiuni care să genereze un impact pozitiv asupra resurselor naturale de apă, a râurilor și pâraielor din Petroșani.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără partenerii proiectului, factorii implicați și voluntari. Astfel că asociațiile doresc să transmită aprecierea lor sinceră către toți cei care au susținut și au participat la desfășurarea cu succes a activităților din proiectul “Pe firul apei” 2023

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect si la parcursul acestuia, vă rugăm să accesați site-ul www.pefirulapei.ro sau să ne contactați la adresa de e-mail urbanlab.vj@gmail.com

Proiectul 𝗣𝗲 𝗙𝗶𝗿𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗲𝗶 a fost derulat de Asociația Macaia în parteneriat cu Asociația Urban Lab Valea Jiului | urbanlab.vj, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 11 luni, având o finanțare de 49927 Euro.

Pe Firul Apei , redescoperind valoarea râurilor pentru comunitate!
www.activecitizensfund.ro și www.eeagrants.org
https://www.instagram.com/pefirulapei/

Foto: Ursu Vlad Adrian, the one and only

PeFirulApei


Cover Image for EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Urban Lab Valea Jiului caută un creator din sfera muzicii care să se alăture proiectului de #ecoart “Ecolab VJ, Laborator urban de arte și ecologie”! COLOANA SONORĂ A POLUĂRII:CUM POATE ARTA SONORĂ SĂ CONTRIBUIE LA SEMNALAREA ȘI CREȘTEREA CONȘTIENTIZĂRII ASUPRA PROBLEMELOR DE MEDIU DIN VALEA JIULUI?Dacă:– ești/ locuiești în Valea Jiului– ai între 20 și 40 de… Continue reading EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Cover Image for EcoLab VJ | Conferință de lansare și dezbatere

EcoLab VJ | Conferință de lansare și dezbatere

Un nou proiect coordonat de Asociația Urbanlab VJ și #cofinanțatdeAFCN demarează luna aceasta, alături de parteneri locali și noi aliați din țară: E C O L A B V J – laborator de arte și ecologie – > 𝗿𝗲𝗱𝗲𝘀𝗰𝗼𝗽𝗲𝗿𝗶𝗺 𝗽𝗲𝗶𝘀𝗮𝗷𝘂𝗹 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗺𝗶𝗷𝗹𝗼𝗮𝗰𝗲 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲> 𝗮𝗻𝗶𝗺ă𝗺 𝘀𝗽𝗮ț𝗶𝘂𝗹 𝘂𝗿𝗯𝗮𝗻 𝗱𝗶𝗻 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗝𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗮𝗿𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿-𝘀𝗲𝗺𝗻𝗮𝗹> 𝗶𝗺𝗮𝗴𝗶𝗻ă𝗺 𝘂𝗻 𝘃𝗶𝗶𝘁𝗼𝗿 𝗰𝘂… Continue reading EcoLab VJ | Conferință de lansare și dezbatere