Progresul proiectului „Pe Firul Apei”, conferința Coridoare ecologice în Valea Jiului

Cover Image for Progresul proiectului „Pe Firul Apei”, conferința Coridoare ecologice în Valea Jiului
Postat pe underNoutăți

La Universitatea din Petroșani (Sala de conferințe a Bibliotecii) a avut loc vineri, 10 martie, conferința/atelierul 𝗖𝗼𝗿𝗶𝗱𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗰𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰𝗲 𝗶̂𝗻 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗝𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶. Rolul acestei activități a fost de a pune bazele unui parteneriat între Universitatea din Petroșani, Apele Române Jiu – SHI Petroșani, Parcul National Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park, Parcul Național Retezat National Park și Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, autoritățile locale și societatea civilă locală în vederea implementării unui proiect integrat pentru dezvoltarea biodiversității în Valea Jiului, constituirea unor coridoare ecologice de-a lungul cursurilor de apă și creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța acestora pentru un mediu sănătos și o calitate ridicată a vieții locuitorilor.

L-am avut ca invitat pe Georg Hermannsdorfer, autor al cărții ”Renaturierung von Fliessgewassern”, care a vorbit în deschidere despre transformarea cursurilor de apă în coridoare ecologice. Acesta are experiența de peste 30 de ani în proiecte pentru renaturarea cursurilor de apă din Germania și a realizat în preambul o analiză preliminară a potențialului local prin vizite în Parcul National Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park și de-a lungul pârâului Maleia. Mulțumim, unDAverde, pentru intermediere!

Conferința/atelierul 𝗖𝗼𝗿𝗶𝗱𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗰𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰𝗲 𝗶̂𝗻 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗝𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 a avut și rolul de seminar de diseminare a progresului proiectului Pe Firul Apei . Acesta este derulat de Asociatia Macaia în parteneriat cu Urban Lab Valea Jiului (urbanlab.vj), asociație membră a coaliției Valea Jiului Implicată, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Pe Firul Apei , redescoperind valoarea râurilor pentru comunitate!

🔲www.activecitizensfund.ro

și www.eeagrants.org

https://www.instagram.com/pefirulapei/

Active Citizens Fund – Romania Asociatia Macaia urbanlab.vjPe Firul Apei Valea Jiului Implicată

PeFirulApei


Cover Image for Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Luni, 4 septembrie, am continuat călătoria noastră creativă în cadrul celui de-al treilea atelier de reciclare.☔Vremea nu era prea promițătoare astfel încât să putem desfășura atelierul pe malul pârâului Maleia, așa că la invitația celor de la Salvati Copiii Filiala Hunedoara, ne-am deplasat la centrul de zi, unde am creat împreună cu cei 19 participanți,… Continue reading Atelier de reciclare 4 septembrie 2023

Cover Image for Asa am petrecut noi  O Seara PeFirulApei

Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei

Pe malul pârâului Maleia, unde ne-am relaxat, am socializat, am participat la ateliere, am invățat tehnici creative de reciclare, ne-am imaginat spațiul public altfel, mai atractiv, printr-un panou de plexiglass, mici experimente despre rolul apei în natură, metode dezvoltare personală prin teatru cu @thedreamers, am admirat expoziția cu proiectele de arhitectură din Concursul „pe MALeia”… Continue reading Asa am petrecut noi O Seara PeFirulApei