Progresul proiectului „Pe Firul Apei”, conferința Coridoare ecologice în Valea Jiului

Cover Image for Progresul proiectului „Pe Firul Apei”, conferința Coridoare ecologice în Valea Jiului
Postat pe underNoutăți

La Universitatea din Petroșani (Sala de conferințe a Bibliotecii) a avut loc vineri, 10 martie, conferința/atelierul 𝗖𝗼𝗿𝗶𝗱𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗰𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰𝗲 𝗶̂𝗻 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗝𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶. Rolul acestei activități a fost de a pune bazele unui parteneriat între Universitatea din Petroșani, Apele Române Jiu – SHI Petroșani, Parcul National Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park, Parcul Național Retezat National Park și Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, autoritățile locale și societatea civilă locală în vederea implementării unui proiect integrat pentru dezvoltarea biodiversității în Valea Jiului, constituirea unor coridoare ecologice de-a lungul cursurilor de apă și creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța acestora pentru un mediu sănătos și o calitate ridicată a vieții locuitorilor.

L-am avut ca invitat pe Georg Hermannsdorfer, autor al cărții ”Renaturierung von Fliessgewassern”, care a vorbit în deschidere despre transformarea cursurilor de apă în coridoare ecologice. Acesta are experiența de peste 30 de ani în proiecte pentru renaturarea cursurilor de apă din Germania și a realizat în preambul o analiză preliminară a potențialului local prin vizite în Parcul National Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park și de-a lungul pârâului Maleia. Mulțumim, unDAverde, pentru intermediere!

Conferința/atelierul 𝗖𝗼𝗿𝗶𝗱𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗰𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰𝗲 𝗶̂𝗻 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗝𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 a avut și rolul de seminar de diseminare a progresului proiectului Pe Firul Apei . Acesta este derulat de Asociatia Macaia în parteneriat cu Urban Lab Valea Jiului (urbanlab.vj), asociație membră a coaliției Valea Jiului Implicată, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Pe Firul Apei , redescoperind valoarea râurilor pentru comunitate!

🔲www.activecitizensfund.ro

și www.eeagrants.org

https://www.instagram.com/pefirulapei/

Active Citizens Fund – Romania Asociatia Macaia urbanlab.vjPe Firul Apei Valea Jiului Implicată

PeFirulApei


Cover Image for Acțiune de ecologizare a pârâului Aninoasa

Acțiune de ecologizare a pârâului Aninoasa

Pe Firul Apei în Aninoasa noastră, 4 ore, o misiune: igienizarea pârâului Aninoasa! Sâmbătă 15 Iunie, 25 de persoane au arătat că schimbarea poate incepe cu putin, poate incepe strângând 50 de saci de deșeuri din natură. Am lăsat momentan aproximativ 1.2 km de râu Cu Apele Curate. Sigur, nu va fi totul roz de… Continue reading Acțiune de ecologizare a pârâului Aninoasa

Cover Image for EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental

Urban Lab Valea Jiului caută un creator din sfera muzicii care să se alăture proiectului de #ecoart “Ecolab VJ, Laborator urban de arte și ecologie”! COLOANA SONORĂ A POLUĂRII:CUM POATE ARTA SONORĂ SĂ CONTRIBUIE LA SEMNALAREA ȘI CREȘTEREA CONȘTIENTIZĂRII ASUPRA PROBLEMELOR DE MEDIU DIN VALEA JIULUI?Dacă:– ești/ locuiești în Valea Jiului– ai între 20 și 40 de… Continue reading EcoLab: OPEN CALL artist muzician pentru soundart experimental