La Universitatea din Petroșani (Sala de conferințe a Bibliotecii) a avut loc vineri, 10 martie, conferința/atelierul 𝗖𝗼𝗿𝗶𝗱𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗰𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰𝗲 𝗶̂𝗻 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗝𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶. Rolul acestei activități a fost de a pune bazele unui parteneriat între Universitatea din Petroșani, Apele Române Jiu – SHI Petroșani, Parcul National Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park, Parcul Național Retezat National Park și Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, autoritățile locale și societatea civilă locală în vederea implementării unui proiect integrat pentru dezvoltarea biodiversității în Valea Jiului, constituirea unor coridoare ecologice de-a lungul cursurilor de apă și creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța acestora pentru un mediu sănătos și o calitate ridicată a vieții locuitorilor.
L-am avut ca invitat pe Georg Hermannsdorfer, autor al cărții ”Renaturierung von Fliessgewassern”, care a vorbit în deschidere despre transformarea cursurilor de apă în coridoare ecologice. Acesta are experiența de peste 30 de ani în proiecte pentru renaturarea cursurilor de apă din Germania și a realizat în preambul o analiză preliminară a potențialului local prin vizite în Parcul National Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park și de-a lungul pârâului Maleia. Mulțumim, unDAverde, pentru intermediere!
Conferința/atelierul 𝗖𝗼𝗿𝗶𝗱𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗰𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰𝗲 𝗶̂𝗻 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗝𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 a avut și rolul de seminar de diseminare a progresului proiectului Pe Firul Apei . Acesta este derulat de Asociatia Macaia în parteneriat cu Urban Lab Valea Jiului (urbanlab.vj), asociație membră a coaliției Valea Jiului Implicată, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Pe Firul Apei , redescoperind valoarea râurilor pentru comunitate!
Active Citizens Fund – Romania Asociatia Macaia urbanlab.vjPe Firul Apei Valea Jiului Implicată